Memória erősítő és Agyserkentő Méhempő

A méhpempő segíthet a memória erősítésben, a méhpempő hatással van az agyra, agyserkentő hatással.

Az emlékezetkiesések a szervezetünk öregedésének első jelei, amelyek egyeseknél nagyon korán megjelennek. Sokan már a 30-as éveik elején tapasztalják a feledékenységet. Hányszor halljuk környezetünkben: „Kezdem teljesen elveszíteni a memóriámat?”

Méhpempő a kaptárbanA rövidtávú emlékezet elvesztése a legnehezebben elviselhető a mindennapi életben, valósággal megmérgezi a létet, csökkenti a munkánk hatékonyságát, egy cégvezető vagy egy felelősséggel rendelkező munkatárs esetén csökkentheti egy egész vállalkozás teljesítményét hosszútávon. Ennek a fő kognitív funkciónak a megőrzése feltétlenül szükséges, egyrészt a kellőképpen változatos táplálkozás által (elsősorban a foszforban gazdag halételekkel), másrészt pedig olyan tápanyag fogyasztásával, mint amilyen a méhpempő, amely igazolt memóriaserkentő hírnévvel.
A korosodás elkerülhetetlen velejárója, hogy a memória fokozatosan elvesztődik, aminek két fő oka van.

Az első ok fiziológiai: az agysejtek, neuronok, sohasem újulnak meg.
A szervezet többi sejtjével ellentétben, amelyek az élet folyamán állandóan kicserélődnek, amikor a neuronok elpusztulnak, helyüket nem veszik át új neuronok. És minden egyes elhaló agysejt magával viszi memóriánk egy részecskéjét. Semmit sem tehetünk ez ellen.
Bizonyos mennyiségű neuronnal születünk, számukat 100 milliárd körülire becsülik.
Ám megjegyzendő az a tény, hogy a serdülőkor végén elkezdődik a neuronok pusztulása. Elméletileg tehát, szigorúan a neuronok száma alapján ítélve, 18 éves korunk táján van a legjobb emlékezőképességünk.
A méhpempő számtalan jótékony hatása az egészségre »

Amint telnek az évtizedek, a neuronok fogyatkozása egyre érezhetőbbé válik, mindinkább jelentősebb memóriakihagyások formájában. Életünk hatodik évtizedében a degradálódás fokozódik, majd az elkövetkező években felgyorsul.
Ennek a neuron-fogyatkozásnak a hivatalos bizonyítékát a kórbonctan szolgáltatja. Az orvosok azt tapasztalták a boncolások elvégzésekor, hogy a 20 éves emberek agyának súlya átlagosan körülbelül 1,5 kg, a 80 éveseké pedig csak 1 kg. Tehát 60 év alatt az agy 500 grammot veszít súlyából, az eredeti tömeg egyharmadát. Jelentős ez a veszteség. A méhpempő megállíthatja ezt a degeneratív folyamatot.
Méhpempő termeléseA második ok a memória romlásában biológiai természetű. A neurobiológia a 20. században felfedezte, hogy a gondolatok közlése a neuronokon keresztül nem fizikai, hanem biológiai jellegű. Szervezetünknek megvan az a képessége, hogy a neuronokat elválasztó szinaptikus réseket kitöltse az általa szintetizált anyagokkal, ahogyan a cement összeköti a téglákat, falszerű folytonosságot és kohéziót biztosítva.

A neurobiológusok beszédes megnevezéseket adtak ezeknek az anyagoknak: neuromediátoroknak vagy neurotranszmitterek nevezték el őket. E két szó közli az illető anyagok szerepét: táplálják a szinaptikus réseket, összekötik a neuronokat (folytonosság), lehetővé teszik a gondolatok átadását. 50 év alatt nagyjából 50 neuromediátort fedeztek fel a kutatók. Úgy tűnik, ezek közül 12 a leghasznosabb a neuronok működése szempontjából, melyek sokak számára ismerősek lehetnek, hiszen a jó memórián túl számtalan más folyamatért felelősek a szervezetben: acetilkolin, endorfin, enkefalin, kolecisztokinin, szomatosztatin, szerotonin, dopamin, adrenalin, noradrenalin, taurin, katekolamin, gamma-aminovajsav.

Ezek a neuromediátorok nem fordulnak elő az élelmiszerekben, sem a húsban, sem a gabonafélékben, sem a zöldségekben gyümölcsökben, hanem a szervezet állítja elő őket. Ebből pedig egyenesen következik, hogy olyan tápanyagokat kell bevinnünk étrendünkbe, amelyek képessé teszik a szervezetet arra, hogy ezeket előállítsa az anyagcsere nyomán. Magától értetődik, hogy olyan táplálékkiegészítővel kell bővítenünk táplálkozásunkat, mint amilyen a méhpempő, mely gazdag összetétele tökéletes a szervezet számára, a neuromediátorok szintetizálásához, tehát a neurotranszmitterek előállítására. A méhpempő ezen tulajdonságával egyetlen egy másik anyag sem vetekszik.

A méhpempő hatása meghaladja az egyszerű memóriaserkentést. A méhpempő javítja a beszédképességet, a motorikus koordinációt, a gondolkodás gyorsaságát, a koncentrációt, az éles elméjűséget, az éberséget, a halló- és látóérzékelést.
A méhpempő jótékony hatású szellemi fáradtság, idegkimerülés, stressz, szorongás, ingerlékenység, érzelmi labilitás, álmatlanság és rossz közérzet esetén.

Így tehát könnyebben meg lehet érteni a rendszeres méhpempőkúrák sikerét például az idősödő személyek körében, akik jobban észreveszik a kognitív funkciók romlását, mint a fiatalabbak.
Fiatalabb korban a méhpempő hozzájárulhat a jobb életminőség kialakításához azáltal, hogy agyunk folyamatait az évek előrehaladtával is olyan állapotban tartja, mint 18-20 évesen.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.